Tisztelt MAFE Tagok, Futtatók!

A Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztők Egyesülete elnökség úgy döntött, hogy 2023. augusztus 1-jétől a külföldről behozott angol telivér (vagy versenyfélvér) lovak nyilvántartásba vételéért az addigi 30.000 Ft helyett egyedenként 100.000 Ft díjat kell fizetni.

A MAFE elnöksége úgy ítélte meg, hogy az angol telivér állomány számának megtartása és a következő versenyévekre az állomány növelése érdekében – ismerve a magyar szaporulatot is – elengedhetetlen az angol telivérek importja. Az egyesület vezetése a MAFE tagsága számára a 100.000 ezer forinttal szemben maximum 50.000 forintot tartott elfogadhatónak.

A tárgyalások befejeztével az MGVTE a korábbi döntés végrehajtását felfüggesztette, és 2023-ban az alábbi díjakkal végzi a regisztrációkat:

–        az import regisztráció díja tulajdonos-bejegyzéssel 50.000 Ft,

–        az import tenyészállatok nyilvántartásba vétele 25.000 Ft.

Reméljük, ezzel a sikeres tárgyalásal is ösztönözzük a lóvásárlási kedvet és a futtatást. 

Továbbá a MAFE elnöksége örömmel nyugtázza a Kincsem Nemzeti Kft. új vezetésének a futtatói költségek csökkentésének irányába ható intézkedéseit (alagi bokszbérleti díjak csökkentése, szállítási költségtámogatás emelés). Meggyőződésünk, hogy a galoppsport jelenlegi helyzetében minden – akár a legkisebb – segítség is enyhíti a terheket, érezteti a jobbító szándékot.

Futtatóink költségei csökkentésének szándékával a MAFE hamarosan tagsági kártyát bocsát ki. A kártya felmutatásával különböző kedvezmények lesznek elérhetők. Az első kedvezményekről a közeli napokban tájékoztatást adunk, a listát pedig bővítjük.

Tervezzük, hogy további akciókkal és programokkal tudjuk segíteni tagságunkat. Igyekszünk kellemes, klubszerű légkört kialakítani az egyesület keretin belül annak érdekében, hogy mindenki szívesen jöjjön el a rendezvényeinkre.

BODORICS ISTVÁN