MAFE: A versenykarrierjét 2023-ban (16 évesen) üstökösként kezdő, a Németh Ferenc Emlékverseny-sorozatot is nyerő Ribárszki Sárával beszélgettünk.

Kérdés1: Sikeres lovasházaspár gyerekeiként testvéreddel együtt beleszülettek a lovas világba. Emlékszel-e arra, amikor Overdose előtt ültél a babakocsiban?

Válasz: Emlékezni sajnos már nem emlékszem, de néhány kép megmaradt. Aazokat mindig jó visszanézni és örülök, hogy valamilyen szinten lehetett egy ilyen lóhoz közöm mint ő volt!

K2: Mikor ültél először angol telivér hátán?

V: Még nem voltam 1 éves amikor felültettek telivérre de természetesen nem egyedül!

K3: Hány éves voltál, amikor először lovagoltál tréningben?

V: 2020-ban, amikor bejött a Covid- járvány több szabadidőm volt és így 13 évesen kezdtem el lovagolni a telivéreket munkában!

K4: Hogyan viszonyulnak szüleid ahhoz, hogy testvéreddel együtt a galopp világa felé fordultatok?

V: Hát szerintem ezt gondolták, hogy így lesz. Természetesen mindkettőjük támogat minket akár versenyben lehetőségekkel is!

K5: Micsoda pályakezdés! Első verseny első győzelem! Örökre szóló élmény marad?

V: Hát igen, az biztos, hogy emlékezetes marad! Már az, hogy első verseny és nyerni is sikerült, ráadásul kengyel nélkül! Ezt még álmomban sem gondoltam volna!

K6: Melyek voltak még nagyon emlékezetes pillanatok 2023-ban?

V: Mindenképp maga az egész szezon, hogy belekóstoltam a versenyzésbe és az, hogy sikerült három versenyt is nyernem! De a legkedvesebb pillanat mindenképp az volt, amikor azt a lovat lovagolhattam versenyben, akin kezdtem az egész munkalovaglást (Admirable Louvre)! És Berenicével is sok szép közös pillanatunk volt, közötte a két győzelem is!

K7: Kik a kedvenc lovaid? Hármat említhetsz!

V: A legkedvesebb a szívemnek az mindenképp Admirable Louvre, aki idén fejezte be a pályafutását és apukám tulajdonában állt! Mora Monát is nagyon szeretem aki anyukám tulajdonában áll és szintén volt lehetőségem egyszer versenyben is lovagolni és mindenképp Uccellinot is meg kell említenem, aki saját tenyésztésű lovunk. Az anyukája is a miénk, hát kiskora óta a családunk tagja és nagyon sok szép pillanatot okozott nekünk. Bábolnai díjat is nyert! Ő is nyugdíjas már, de a családunk tagja maradt!

K8: Mik a terveid 2024-re?

V: Mindenképp szeretném kinyerni az ostort és sokat fejlődni minden téren!Remélem sok lehetőséget tudok majd jó eredménnyel meghálálni!

K9: Hogyan szeretnéd alakítani versenypályafutásodat?

V: Nincs különös elképzelésem szeretnék sokat fejlődni és a későbbiekben talán külföldön kipróbálni magam munkalovasként és akár versenyben is!

K10: Milyen a kapcsolatod a „civil szférával”? (Iskola, barátok és időtöltés a galoppon kívül, jövőkép.)

V: Szerencsére sokan vannak mellettem, viszont a legtöbb barátom mindenképp a galoppról ismert, vagy az által megismert személy. De iskolából is sokan támogatnak és szurkolnak nekem! A szabadidőmet leginkább a lovakkal vagy barátokkal és persze pihenéssel töltöm. A jövőkép még nagyon távoli és még eldöntetlen. Seretnék egyetemre is menni és külföldön is szerencsét próbálnék, akár rövidebb, akár hosszabb időre is!

Köszönjük a beszélgetést!

FOTO : BNDK