Hatalmas megtiszteltetés ért minket !

Frankie Dettori a világ egyik legkiemelkedőbb lovasa. Egy igazi sztárzsoké . Magyar tréner életében az, hogy lovát Frankie Dettori lovagolhatja, valahol a szakmai csúcsot is jelenti a számára. Amikor a versenyszervező közölte velünk a fantasztikus hírt, hogy Frankie Dettori, Merci Star hátára is felülhet a szeptember 2-i versenynapon , el sem akartuk hinni. Külön öröm, hogy Merci Star saját tenyésztésű ló. Ezzel a magyar tenyésztést is elismerés érte . Amikor Horváth László tulajdonos 4 évvel ezelőtt kiküldte Miss Turpant Németországba Tai Chi-hoz, fedeztetésre, még aligha tudtuk elképzelni, hogy valamikor Dettori fog ülni első csikója hátán.

Természetesen nem vitatható, hogy a verseny kimagasló favoritja Mesetár. A kancadíjban már bizonyította, hogy egy klasszissal jobb ennél a mezőnynél. Ennek ellenére mi sem megyünk feltett kézzel a gyepre. Merci Star sosem volt még ilyen kiegyensúlyozott és energikus mint most, és lehet hogy még nem egy klasszis ló, de meggyőződésem, hogy jövőre rá fog tenni még egy nagy lapáttal, és Ő is azzá fog válni.

Sokan tudják, hogy Szotyori Nagy Ádám a Kincsem park jelenlegi ügyvezető igazgatónak nagybátyja, Babochay Gyuri bácsi hosszú évtizedeken keresztül irányította a Szenttamási ménest, de arról talán kevesebben tudnak, hogy Szotyori Nagy Ádám életében is meghatározó volt ménesünk. Gyerekkora jelentős részét itt töltötte. Az új tulajdonos, Horváth László úr pedig tovább vitte a tenyésztés hagyományát. Szenttamáson a mai napig angol telivér tenyésztés folyik, ami a magyar lóversenyzés szempontjából is nagyon fontos.

Magam részéről szeretném megköszönni  Szotyori Nagy Ádám igazgató úrnak és Horváth László tulajdonosnak, hogy ez a csoda megvalósulhatott.

Szuna Szabolcs

Foto BNDK