Az ostor szó hallatán sokakban egy agresszív, fenyítő eszköz képe jelenik meg, holott a galopp szakágban ez egy nagyon fontos kommunikációs eszközt jelent a zsoké és a ló között. Maga az elnevezés is megtévesztő lehet azok számára, akik a galopp sportban kevésbé jártassak, ugyanis a galopp ostor leginkább egy puha, párnázott pálcához hasonlít, amivel a lovakban kárt tenni nem lehet. Ellenben nagyon fontos szerepe van abban, hogy a lovas határozottan jelezhesse lova számára, hogy mikor kell megindulnia a cél előtti „végső küzdelembe”.

Az ostort megfelelő használatát el kell sajátítani.

A szabályok szerint Magyarországon, csak az a lovas használhat galopp versenyben ostort, aki már legalább 5 versenyt nyert. Ezért számukra, az ostor kinyerése egy komoly mérföldkövet jelent pályafutásuk során.

Hagyomány teremtési szándékkal a 101. Magyar Derby napján a Magyarországi Angol Telivér Futtatók Egyesülete (MAFE), újra megajándékozza azokat a tehetséges fiatalokat egy minőségi galopp ostorral, akik az elmúlt két évben már a 10. versenyüket is megnyerték.

Az idei év díjazottjai: Fézer Ramóna, Vörös Georgina, Ördög Alen, Kun Ferenc, Bernáth Christopher, Kovács Milán, Sándor Péter, Kelemen Zénó, Makoviczki Ákos

További sok versenynyerést kívánunk nekik!