A Magyarországi Angol Telivér Futtatók Egyesülete messzemenően támogatja a Kincsem Nemzeti Kft. új vezetésének minden olyan intézkedését, amely jobbítani igyekszik a hazai versenylófuttatás körülményeit.

A közelmúltban két ilyen intézkedést is üdvözöltünk: Alagon csökkentek a bokszbérleti díjak, majd pedig a szállítási hozzájárulás összege került megemelésre.

Immár újabb példás lépésről adhatunk hírt! Annak érdekében, hogy enyhüljenek a fiatal lovak tartásának terhei, a Kincsem Nemzeti Kft. saját telephelyein a tréninglistára felvett yearlingek és kétéves lovak után három havi boxdíjkedvezményt biztosít.

További jó hír, hogy 2024-ben a tervek szerint a Hazafi Díj két vagy három héttel megelőzi majd a Nemzeti Díjat, így a legjobb kancák számára lehetőség nyílik arra, hogy akár mindkét futamban starthoz tudjanak állni. Fontos szakmai változás lehet az is, hogy a tavaszi klasszikusok előkészítő versenyeit gyep pályára tervezik kiírni. Ezeket a változásokat a MAFE szakmai tagozata már korában is javasolta.