Nem csak a lovak, lovasok, idomárok, fogadók , szurkolók de a fotósok is izgatottan várják már az idei Kincsem díj versenynapját. Benedek Attilát kérdeztük mint fotóst , hogyan készül erre a kiemelt eseményre.

„Komoly versenynapnak ígérkezik szeptember 2-a, ennek megfelelően készülök én is a fotózására. Csapadékmentes időjárás esetén a vezetőség kérésére egy fényképezőt a pálya belső barrieréhez fogok elhelyezni a négy nagydíjra nem sokkal a cél után, így nem csak a szokásos „kinti” képek készülhetnek el, hanem reményeim szerint néhány közeli is belülről a nézőtér irányába, eltérő látványt nyújtva a megszokottól. Továbbá az 1.600 méteres, szintetikus pályán megrendezésre kerülő hendikep rajtját és befutóját is szeretném megfotózni, versenyt futva a lovakkal, hogy még időben átérjek egyik helyről a másikra. Lehet nekem is szurkolni, egész jók az oddsaim. Itt a befutó akkor mutat jól a képen, ha nagy mezőnynek sikerül összejönni.

Magyar nézőként és fotósként nem kérdés, hogy Frankie Dettori lovaglásai a nap legjobban várt percei, hiszen ekkora legenda sajnos ritkán jár errefelé. Nagyon érdekes lesz látni, hogy azonos feltételek mellett mire képesek a hazai zsokék Dettorihoz képest és nyilván jó lenne legalább egyszer lencsevégre kapni ikonikus leugrását is.

A nézőknek jó szórakozást és kellemes időt, a tulajdonosoknak, trénereknek és zsokéknak eredményes és balesetmentes futamokat kívánok! „

MAFE fotós partnere Benedek Attila