Huszár Korinna a 2019-es Németh Ferenc Emlékkupa győztese

Fotó: Dr. Kovács Gábor

Az egyesületünk kezdeményezésére létrehozott, immár nyolcadik alkalommal kiírt Német Ferenc Emlékkupát idén Huszár Korinna nyerte. A hat futamos sorozatban 17 ponttal előzte meg a holtversenyben második helyezett Bernáth Christophert és a tavalyi győztes Panyi Mátyást. Ehhez a sikerhez nagyban hozzájárult a két győzelme és az egy második helyezése. Idén vele készítjük az immár szokásos riportot.

loversenyzes.hu: Először is gratulálok a versenysorozatban elért győzelmedhez. Mi kellett ahhoz, hogy idén sikerüljön megnyerned?
Huszár Korinna: Nagyon szépen köszönöm! Először is a trénerek bizalma kellett hozzá, mert nélkülük nem sikerült volna. Legfőképp Grósz Gyulának, és Korona Károlynak köszönhetem, hisz ők segítettek a legtöbbet ennek a kupának a megnyerésében.
L.hu: Mikor és hogyan kerültél a lovak és lóverseny közelében?
H.K.: 2015-ben iskolát váltottam, akkor döntöttem el, hogy zsokéiskolás szeretnék lenni, gyakorlatilag onnantól benne voltam a lóversenyzés világában, 2016-ban pedig már versenyben is lovagoltam. Ezek előtt csak hobbi szinten lovagoltam, de már egészen kiskorom óta lovak közelében vagyok.

L.hu: Mennyit kellett várnod az első győzelmedre és melyik ló volt a társad?
H.K.: Szerencsére nem kellet sokat várnom, már az első évemben nyertem versenyt 2016. Június. 17-én értem át először elsőként a célon, egy Canberra nevű csupa szív lóval.
L.hu: Kiktől tanultad a versenylovaglást, kik a példaképeid?
H.K.: Az eddigi pályafutásom Pető Sándor mester istállójában kezdtem, ott töltöttem 3 évet, tőle rengeteget tanultam, majd több istállóban is megfordultam, és mindenhol elsajátíthattam valami újat,  minden trénertől és az ott lévő zsokétól tudtam tanulni. A példaképeim Frankie Dettori és Kállai Pali bácsi, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
L.hu: Van valami álmod a lóversenyben?
H.K.: Igen, mindenképp szeretném kinyerni a 40 versenyt,  persze még többet is, és szeretnék majd champion lenni, esetleg a későbbiekben tréner is.

L.hu: Van/vannak kedvenc lovaid?

H.K.: Rengeteg kedvenc lovam van, persze akikkel nyertem, azok már örökre belopták magukat a szívembe, de minden istállóban ahol eltöltöttem egy kis időt, fel tudnék sorolni legalább 2-3 vagy akár több kedvencet.
L.hu: Mi a kedvenc foglalatosságod, amikor nem a lovak közelében vagy?
H.K.: Szinte egész napom a lovakkal töltöm, de ha épp nem, szeretek elmenni edzeni, vagy a barátaimmal, családommal tölteni az időt.

L.hu: Mi az, amit a civil életben szeretnél elérni?
H.K.: A civil életem teljes mértékben összefonódik a szakmámmal, ami egyben a hobbim is. Így szeretném a legtöbbet kihozni belőle és elérni mindent, amit csak lehet, mert ebben a szakmában: “határ a csillagos ég”.
L.hu: Köszönöm az interjút. További sikereket kívánok, úgy a lóverseny berkein belül, mint a civil életben!

H.K.: Köszönöm szépen!

/ Nagy István /