EGY KIS „MAGYAR CSAPAT” VILÁGRASZÓLÓ SIKERE, ÉS AMI MÖGÖTTE VAN (beharangozó a 3. rész előtt)

Prológ:

A méltán nemzetközi sajtóvisszhangot kiváltó sportsiker kapcsán csak kapkodjuk a fejünket, mert függetlenül attól, hogy van-e köze ehhez a sikerhez vagy nincs – felkérésre vagy kéretlenül, illetékességből vagy illetéktelenül szinte mindenki nyilatkozott már mindenkinek.

Közjáték:

Megkerestük a Ferencvárosi Torna Club létesítmény igazgatóját, hogy nyilatkozzon a Fradi moszkvai sikeréről, de illetékesség hiányában tovább irányított minket, mondván, hogy igazából nagyon örül a sikernek, de túl sok köze nincs hozzá. Hasonló megfontolásból – korrekt módon – nem foglalt állást a siker játékosok piaci értékére gyakorolt hatásával kapcsolatban sem …

A lényeg:

A nagy siker kapcsán már hallottuk a tulajdonos és a tréner véleményét több forrásból is, a verseny kimenetelét illetően a két legilletékesebbet, a lovat és a lovast azonban senki nem kérdezte – ez idáig.

Nancho a mi megkeresésünkre is elzárkózott a nyilatkozat elöl, elégedettségét pusztán a széna ropogtatásával jelezte. Telefonon elértük viszont Bayarsaikhan Encki-t, az egy csapásra sztárzsokévá vált Gr-1 nyerő lovast, aki szívesen vállalkozott kérdéseink megválaszolására.

holnap délutántól: A vonal végén Bayarsaikhan Encki az első magyar Gr-1-es nyerő ló lovasa