Esélylatolgatás a Kincsem díj napjára

I.

König Arion elkapta a fonalat. Bár súlyban magasan áll, erős lovasa mellette szól. Just Mine közeli esély. Sambo nem tudott ismételni, ezen a távon újra dobogóra állhat. Fancy Fury formába lendült, Linekkel küzdhet a győzelemért. Landkaiser másodikra jobb lehet. Alcavella ráduplázhat. Ménkű pénzért futhat. Spirily Smidával meglepetést okozhat.

Fancy Fury – König Arion – Sambo – Alcavella

II. Blaskovich Ernő EV.

Kráken másodikra sokat jött előre, javulással dobogóra állhat. Marlon ennél hosszabbra küzdelemben győzött, javulása várható. Love Forever beállítása most kedvezőtlenebb, de a látott stílus alapján ráduplázhat. Fly To Me már elsőre is eredményes lehet. Hadal Deep másodikra, Lukasekkel küzdhet a győzelemért. Mirr Murr javulásban van, de ide még több kell. Narra Mihi pénzért futhat. Winter Tale itt elveszítheti nyeretlenségét.

Winter Tale – Love Forever – Hadal Deep – Kráken

III. Imperiál díj

Cirfandli újra top formában van, ha ismétel, küzdhet a győzelemért. Impactful formáit átszámítva (lehet ilyet?) közeli esély, bár láttunk már magyar földön német III. osztályú Derby nyerőt!. Mukab bár most rövidebbre fut, itt sem esélytelen. A csupaszív Bíborhajnalra itt is lehet számítani. Medyna bár rövidebbre, de újra formákat futott. Ha áthidalja a távot, meglepetést okozhat. Mooren apjának egyik legjobb ivadéka. A lengyel sztárzsokéval (S.Mazur) sem tudta megváltani a világot, talán ezen a távon korrigál. A mostanában jó versenyeket futó Corston esélyét nagyban növeli a tavasszal ezredik versenyét nyerő lovasa, A.Reznyikov. Ryony papíron nagyon jól áll, klasszisa révén ezen a távon is nyerhet.

Ryony – Bíborhajnal – Corston – Mukab

IV.

Morgenstern itt korrigálhatja kisiklását, topjával nyerő esély. Tiltott gyümölcs fokozatosan jön előre, itt is dobogóra állhat. Mister Five Euros javulással ráduplázhat. Billy Tiger jön előre, küzdhet a győzelemért. Wirrwarr csak tavaszi topjával érhet küzdelembe. Hayluck mellet kis súlya és lovasa szól.

Morgenstern – Tiltott gyümölcs – Billy Tiger

V. Tattersalls – Overdose díj

Rendkívül érdekesnek ígérkezi ez a verseny. Báthory tartani látszik a magyar lovakat. Legnagyobb (írhatnám egyetlen) ellenfele a cseh tréningből érkező Mr Right lehet, bár ő még sosem futott egyenes pályán. Duce csak topjával érhet küzdelembe és talán egy kicsit ez rövid is lehet neki. Dante’s Peak milánói győztes formájával megszorongathatja a favoritokat. Fire For Goga távspecialista, tavaly ebben a versenyben második volt. Morita Menantie-nek vannak olyan régebbi formái, amivel küzdelembe érhetne. Politicum mellett egyedül a lovasa szól.

Báthory – Mr Right – Dante’s Peak – Fire For Goga

VI.

Bírónő friss forma, erősebb mezőnyben is megállta a helyét. Silver Chimes topjával küzdelembe érhet. Bossa Nova nyerése után is tovább jött előre, küzdelembe érhet. Rainbow Rosie egyre jobb formába lendül. Celeburdi versenyzőkedvét meghozhatta a két gátverseny. Narrátor friss forma, megszaladhat. Mendy rég futott ilyen rövidre. Fileva papíron már jól áll. Illendőre mindig lehet számítani. La Divina Commedia nem akar megindulni.

Bírónő – Rainbow Rosie – Narrátor – Illendő

VII. Kovács Mihály EV.

Államfő az Alagiban mutatott formája alapján küzdhet a győzelemért. Allegro Assai két győzelme után kirúgott, erősebb lovassal korrigálhat. Enigma újra megvillant, küzdhet egy dobogós helyezésért. Macaron csak javulással érhet küzdelembe. Mont Master nagy formában van, nincs verseny nélküle. A ritkán futó Szamba meglepetést okozhat. Tizedes két gyengébb futása után újra mutatkozott, további javulása várható. Lili papíresély, újra győzhet. Ruca csak a távbírásában bízhat.

Lili – Mont Master – Államfő – Szamba

VIII.

Holdviola Kozma kezében szívesen versenyez, küzdhetnek a győzelemért. Silent Water megérett egy dobogós helyezésre. Firiora – igaz hosszabbra – újra mutatkozott, ezen a távon küzdelembe érhet. Graffiti váltakozva futkos. Humbuk friss forma. Supreme-nek nem volt zavartalan a versenye, így is topot futott, javulása várható. Sámánkő pénzért futhat. Queen’s Dancer mindig pénzért fut. Red formája visszaesni látszik, talán itt újra megindul. Need For Speed legutóbb már közelebb volt a nyerőhöz, meglepetést okozhat. Eiskönigin innen már csak felfelé mehet. Nem kéne a tavalyi topja a győzelméhez.

Supreme – Firiora – Holdviola – Eiskönigin

IX. Kincsem díj

Nagyon érdekesnek tűnik a magyar és a szlovák Derby győztesek összecsapása a térség legjobb öreg lovaival. Bigfootnak innen kezdődik a távja, lassú verseny esetén meglepetést okozhat. Eskerkhan, ha másodikra javul, küzdelembe érhet. Gaston most nagyon jó, a dobogó egyik várományosa. Nancho tartani látszik a magyar öregeket, tavaly már futott jól ezen a távon. A háromévesek legnagyobb ellenfele lehet. Royal Gino már többször is bizonyított a Kincsem Parkban, de ez most erős lehet neki, bár a lovasa mellette szól. Survivor talán Kováccsal megindul. Arcturus és Golden Sea között a pillanatnyi forma dönthet. Bízzunk a hazai győzelembe!

Golden Sea – Arcturus – Nancho – Gaston