Esélylatolgatás a Kincsem díj napjára

I.
Rikat talán itt megindul. Vanília egyre érettebben mozog a sövényeken, újra küzdhet a győzelemért. Ballada síkon is jól futott, újra nyerhet. Dzsin menőkedvében odaérhet. Az újonc Mátrix csak javulással számít. Maktum a rövidebb távon meglepetést okozhat. Agorát a síkformái ajánlják, Roszival mester jól felkészített lovakat szokott indítani az ugróversenyben. Sabató itt is dobogóra állhat.
Ballada – Sambo – Vanília – Agora
II.
Ranavalona két osztályt visszalépett, top súlya ellenére nyerhet. Nancho hosszúra próbálkozik, lassú verseny esetén meglepetést okozhat. Chickawa bevezethet. Celeburdi csak jobb formájával érhet küzdelembe. König Arion megkomolyodni látszik, ráduplázhat. Oxford Thespian friss forma. Sea of Fire ezen a távon újra dobogóra állhat.
Ranavalona – Oxford Thespian – König Arion – Nancho
III.
Dynamo folytathatja győzelmi sorozatát. Mont Master nagystílű győzelme után itt is dobogóra állhat. Mendy győzelme után elcsíphet egy pénzes helyezést. Rikoleta küzdhet egy dobogós helyezésért. Fireman Sam már elsőre küzdhet a győzelemért. Megfogóba kellhet ez a verseny. She Moves ha elhagyja a start utáni mutatványát, meglepetést okozhat.
Dynamo – Fireman Sam – Mont Master – Rikoleta

IV. Tattersalls-Overdose díj
Duce bár mindig dobogón végez, de valahogy hiányzik belőle a megszokott versenyszellem. Justice Bold-nak ide javulnia kéne. Do it in Rio-nak, ha ez a táv nem lesz rövid, megszorongathatja a favoritot. Power of Angel topjával, kedvenc távján meglepetést okozhat. Tour To Paris legutóbb egy kicsit mattabb volt a megszokottnál, ezzel együtt is a verseny kimagasló favoritja. Fire For Goga nagyon jó versenyt futott erre a távra, itt is küzdhet egy dobogós helyezésért. Night for Overdose javulásban van, nem lenne meglepetés, ha a dobogón végezne.
Tour To Paris – Do it in Rio – Night for Overdose – Fire for Goga
V.
Mondóka jó távján újra küzdelembe érhet. Greenpeace ráduplázhat. Dark Demon beállítása kedvező, Linekkel akár nyerhet is. Szerencse lovag közeli esély. Billy Tiger elsőre is mutatkozott, jöhet annyit előre, hogy dobogóra álljon. Beauchamp Opal itt korrigálhatja kisiklását. Juniperus javulásban van, papíron jól áll. Templer-nek ez egy kicsit erős lehet. Van Damme formában van, megérett a győzelemre.
Greenpeace – Dark Demon – Juniperus – Van Damme

VI. Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál díj
Capitaine Fregate egyenletes formái itt is dobogót érhetnek. A másodvirágzását élő Silent Blessing folytathatja győzelmi sorozatát. Bíborhajnal élete topján van, a favorit legnagyobb ellenfele lehet. Blokád Újra topon van, pénzért futhat. Bubi Pata utolsó előtti formájával küzdelembe érhet. Lightblack javulásban van, de ide több kell. Muffin további javulással elcsíphet egy dobogós helyezést. Sky Diver csak tavalyi topjával számítana. Puramente zsokéval tovább jöhet előre.
Silent Blessing – Bíborhajnal – Capitaine Fregat – Muhhin
VII.
Bírónő megszaladhat. Mac Jail szerephez juthat. Narrátor friss forma. Juste Un Baiser friss forma, beállítása is kedvező. Estike nyerés után is tovább jött előre, dobogóra állhat. First Generation-ba kellhet ez a verseny kihagyása után. Thai Night-tal most rövidre próbálkoznak, meglepetést okozhat. Suttogó csak tavaszi formájával érhet küzdelembe.
Juste Un Baiser – Narrátor – Estike – Bírónő

VIII. Kovács M. EV.- Magyar Háromévesek Nagydíja
Csalán papíron verhetetlennek tűnik, de két hónapot kihagyott. Selyemkő nagy végspeeddel rendelkezik, először lovagolja zsoké, Linekkel még a dobogóra is felállhat. Stanford korrigált, de nem itt fogja elveszíteni a nyeretlenségét. Stormatic folyamatosan jön előre, pénzért futhat. Summer Story is hasonló esélyt képvisel. Aurola Borealis a Kancadíjban újra megmutatta magát, azzal a formájával még a győzelme sem elképzelhetetlen. Misty Dose kezdi újra megtalálni önmagát, a mezőny meglepetés lova lehet. Régi Történet jobb beosztással elcsíphet egy pénzes helyezést. Rose Fire-nek a Derby-ben az utolsó 200 méteren kezdtek gondjai lenni, ha ezt sikerült áthidalni a munkában, küzdhet a győzelemért. Survivor mellet a távbírása és megbízhatósága szól. Tűzgalamb idáig mérföldön jeleskedett, ha bírja a távot, küzdelembe érhet.
Csalán – Aurora Borealis – Rose Fire – Selyemkő
IX.
Perfect Too újra magára talált. Runbezy kisebb kihagyás után fut, tavaszi számával küzdhet a győzelemért. Dynamite visszafelé megy. Csodafi stabil fomái elegek lehetnek egy helyezéshez. Zita Királyné közeli esély. Rising Rose nagyon könnyen nyert, ráduplázhat. Eiskönigin jelenlegi lovasával futott formájával küzdhet a dobogóért. Pókerarc friss forma. Need For Speed csak javulással számít. Sarkantyú ügyes lovasával meglepetést okozhat.
Rising Rose – Runbezy – Pókerarc – Csodafi

X. Kincsem díj
Rendkívül színvonalas versenynek ígérkezik az idei Kincsem díj. Autor idén mindig a dobogón végzett. Bigfoot Georgievvel feledtetheti kisiklását. Eskandar bevezethet. Freddie Mercury már lemenő ágban van. Kilword utolsó Kincsem Parki formája ide kevés. Portorikos most van idei topján. Rosenfire tavaszi topjával küzdhet a győzelemért. Sárkányfű taktikus versenyzéssel elcsíphet egy pénzdíjas helyezést. A mezőny egyetlen kancája Zoriana a győzelem reményében áll starthoz, idei statisztikája önmagáért beszél. Esti Fény a hazai lovakat tartani látszik, utolsó győzelme igencsak meggyőző volt.
Esti Fény – Portorikos – Zoriana – Rosenfire – Bigfoot