Esélylatolgatás a 96. Magyar Derby napjára

I.
Radio Ga Ga némi javulással ráduplázhat. Sabato most még jobban áll Radio G aga-hoz képest, mint amikor megverte. Cacholonnak az ugrás újra meghozhatja a menő kedvét. Dzsin rutinos ugró, elcsíphet egy pénzes helyezést. Ballada második gátversenyében is küzdhet a győzelemért. Vanília itt korrigálhat.
Sabato – Radio Ga Ga – Ballada
II.
Muffin korrigált, jó beosztással újra küzdhet a dobogós helyezésekért. Casino Royal, ha rendben van, küzdhet a győzelemért. Beauchamp Opal győzelme után is jól futott, a verseny egyik esélyese. Bíborhajnal elsőre is jól futott, ezen a távon már nyerhet. Duck of Gibraltar idén még nem futott, kellhet bele ez a verseny. Barabau friss forma. Omnia Goldból legutóbb hiányzott pár kiló, ha korrigál, küzdelembe érhet. Avantgard elsőre gyenge volt, javulása várható. Morita Menantie távját tovább emelték, topjával küzdelembe érhet.dinamitrúd elcsíphet egy pénzes helyezést.
Bíborhajnal – Beauchamp Opal – Barabau – Muffin
III.
Érdekesnek ígérkezik a már jól futott és a reményteljes újonc csikók küzdelme. A már futott lovak közül Morgenstern, Flawless Flower és Nirado hármasától várhatjuk a legjobb futást, de másodikra Dynamo, Upper Rebel és Originál jöhet annyit előre, hogy megszorongassák a favoritokat. Békés harcos, Mahagoni és Sweet Anna másodikra javulhat. Az újoncok közül Dante’s Peak és Janka már elsőre eredményesen futhat. Santa Fe-be kellhet még ez a verseny.
Flawless Flower – Morgenstern – Nirado – Dante’s Peak 
IV.
A Kancadíj előfutama nem lehet teljes, mert hét kanca tulajdonosa inkább a Derby-t választotta. Ennek ellenére színvonalas versenyre van kilátás. Aurora Borealis idén még csak egyszer futott, de akkor is hozta a formáját. Ha nem okoz neki gondot a táv, dobogóra állhat. Angara javulásban van, lovasa is ajánlja. Babylon Glory csak tavaszi számával érhet küzdelembe. Daffrah nagyon könnyen nyerte első Kincsem Parki versenyét, ráduplázhat. Rezedának ide javulnia kéne. Song Little Song első versenyét a látottnál könnyebben nyerte, sokkal többet tudhat, a verseny egyik esélyese. Graffiti idén nem hozta meg a várt javulást, talán a hosszabb táv segíthet rajta. Molly Campa még csak mérföldig futott, javulással küzdelembe érhet. Survivor szép győzelemmel hangolt erre a versenyre, rutinos lovasával még jobb lehet. Szingli zsokéval dobogóra állhat. Zoffinia másodikra jobb lehet, javulnia is kéne, ha bele szeretne szólni a végküzdelembe.
Daffrah – Song Little Song – Survivor – Szingli
V.
Sárkányfű és Silent Blessing küzdelme várható a győzelemért. Eskandar itt javíthatja legutóbbi kisiklását. Used To Be topjával dobogóra állhat. Bubi Pata elcsíphet egy pénzes helyezést. Sky Diver-nek ez a jó távja, küzdhet a dobogóért. Dark Demon jó beosztással meglepetést okozhat. Fire For Goga idén még nem fuott itthon. Külföldi futásaiban nem okozott csalódást. Utolsó futása alapján még a győzelme sem elképzelhetetlen.
Silent Blessing – Fire For Goga – Sárkányfű – Sky Diver
VI.
Brilliance közeli esély, de a nagy súlya ellene szól. Linácska helyzete a győzelme után már sokkal nehezebb. Csodafi drasztikus távváltása nem biztos, hogy az előnyére válik. Summer Story papíresély. Stanford közeli esély. Taco Boy javulással ráduplázhat. Runbezy legutóbb kirúgott, előző formáival akár nyerhetne is. Stormatic újra dobogóra állhat. Méta jövöget előre, de ide több kell. Misty Dose friss forma. Szatíra egyenletes formái elegek lehetnek egy pénzdíjas helyezésre. Régi Történet előző formájával meglepetést okozhat. Sármány csak javulással számít.
Summer Story – Runbezy – Stormatic – Misty Dose
VII.
Fox Catcher megérett a győzelemre. Mac Jail ráduplázhat. Bírónő közelít tavalyi topjához, amivel jó esély lenne. Silver Chimes csak áprilisi formájával számítana. Night for Overdose megnyerheti idei első versenyét. Apostol pénzért futhat. Sorbonne-ból legutóbb hiányzott pár kiló, ha korrigál, küzdelembe érhet. Allagro győzelmét követően nem ismételt, javulása várható. Cerro Torre verve is formát futott, de ide több kell. Mansois itt már dobogóra állhat. Suttogó menőkedvében meglephetné a favoritokat. Tinker Bell-nek ez lehet a jó távja, küzdhet a dobogóért. Batignolles mellett lovasa szól. Rafena valamit jött előre, de még messze van a jó formáitól. Mátix friss forma. Fileva-nak ez a táv sokkal kedvezőbb lehet, a túlsúly szól ellene.
Night for Overdose – Fox Catcher – Tinker Bell – Mansois
VIII.
Laurentius ráduplázhat. Big foot lehet a legnagyobb ellenfele. Uccellino nem tudta megismételni magas formáját, ettől függetlenül itt is pénzt kereshet. Freddie Mercury topjával megszorongathatja a favoritokat. American Dreaming, ha tovább javul, meglepetést okozhat. Liberty Love csak tavalyi formájával érhet küzdelembe. Tanganyika csak javulással számít.
Bigfoot – Laurentius – Freddie Mercury – Uccellino
IX.
Duce itt is küzdhet a győzelemért. Power of Angel nélkül most sincs verseny. A veretlen 3 éves Tour To Paris folytathatja győzelmi sorozatát. Ha a három favorit közül valamelyik betlizik, akkor Pikk Dáma állhat fel a dobogóra. Faster Now most nagyon jó, de itt meg kell elégednie egy pénzes helyezéssel. Welana csak komoly javulással érhet küzdelembe. Nancho erre a távra nyerte egyetlen versenyét, de arra a formájára is bőven javulnia kéne.
Tour To Paris – Duce – Power of Angel – Pikk Dáma
X.
Miss Turpan-nek nem kéne a topja a győzelemhez. Ranavalona messze harmadik volt legutóbb, további javulása várható. Time of Glory másodikra már futhatja tavalyi, lengyel topját, amivel küzdhetne a győzelemért. Sambo korrigált, újra pénzért futhat. Voodoo Master egyenletes formái elegek lehetnek egy dobogós helyezéshez. Royal Silver Moon csak a mérföldre futott formájával érhet küzdelembe. A Derby-ről éppen csak lemaradt Botaniste meglepetést okozhat. Mirtusz két győzelem után fut, tovább jöhet előre. A peches Sea of Fire Smidával újra jól futhat.
Miss Turpan – Voodoo Master – Mirtusz – Time of Glory

XI. 96. Magyar Derby
Régen volt már olyanra példa, hogy két magyar tenyésztésű ló legyen a favorit a Magyar Derby-ben és emberemlékezet óta nem futott egyszerre hét kanca!
Csalán könnyen nyerte az Alagi díjat, itt is küzdhet a győzelemért. Esti Fény látszik a legnagyobb ellenfelének. Klondike Fever utolsó előtti formájával eredményes lehet, de utolsó futása már elgondolkodtató. Mentalist szerephez juthat. Muizenberg Rock a Nemzeti díjban futott formájával küzdelembe érhet, de az a verseny 800 méterrel rövidebb volt! Rolex Boy utolsó futásától eltekintve verseny egyik esélyese lenne. Ha rendben van, akkor megszorongathatja a favoritokat. Smiling legutóbb nem futott szerencsés versenyt, nagyon messziről zárkózott. Ha újra a tavalyi formáját hozná, akkor akár még nyerhetne is. Unfug mellett lovasa szól. Wildvogel bevezethet. Contesse biztos győzelmet engedett ki a kezéből. A táv növekedése az előnyére válhat. Köln eredményesen futkos, de gyengébb társaságokban. La Lianga szépen zárkózott az Alagi díjban, küzdelembe érhet. Medyna öreg lovak ellen is bizonyított. A kancák közül ő szorongathatja meg a legjobban a favoritokat. Nirwana mindig közel végez, elcsíphet egy pénzes helyezést. Rose Fire még másodiknál nem volt rosszabb. Utolsó futása reményekre adhat okot tulajdonosának. Thai Night csak komoly javulással érhet küzdelembe.
Esti Fény – Csalán – Medyna – Rose Fire – Smiling