NYÍLT LEVÉL

MOTTÓ:

 A LÓVERSENYZÉSNEK VANNAK NÉLKÜLÖZHETETLEN ÉS NÉLKÜLÖZHETŐ SZEREPLŐI, KELLÉKEI

 NYÍLT LEVÉL

 PÉCSI ISTVÁNNAK A KINCSEM NEMZETI KFT. ÉLÉRE – SESZTÁK MIKLÓS VOLT FEJLESZTÉSI MINISZTER ÁLTAL KINEVEZETT – EGYSZEMÉLYI FELELŐS VEZETŐNEK

 Miután a fentebb közreadott levelet az Ön engedélye (utasítása?) nélkül annak aláírója nem készíthette volna el, ezért Önnek, mint egyszemélyi felelős vezetőnek írjuk nyílt levelünket – reményeink szerint az utolsók egyikeként.

 ELÖLJÁRÓBAN LESZÖGEZZÜK:

ÖNNEK JOGÁBAN ÁLLT:

  •  a Magyarországi Angol Telivér Futtatók Egyesülete honlapjának címét tartalmazó reklámtáblát egyoldalú döntésével a lóversenypálya területéről eltávolíttatni, még akkor is, ha ez a lépése értelmetlen, és nem szolgálja a részünkről évek óta olyannyira óhajtott és szorgalmazott partneri viszonyon alapuló együttműködést.

AMIHEZ VISZONT ÖNNEK NINCS JOGA:

  • az a közvélemény rendszeres és manipulatív félrevezetése, félretájékoztatása, továbbá mondva csinált ürügyek kreálása annak érdekében, hogy az Önétől eltérő, de hiteles szavakat és a tartalmukat elfedje,
  • továbbá nincs joga tudatosan, vagy tudatlanul mások erkölcsi és anyagi megkárosításához.

A www.loversenyzes.hu oldala és annak tartalma soha nem támadta a magyar lóversenyzést, nem sértett, nem rágalmazott senkit. A mi honlapunkat ne keverje össze az Ön eddigi igazgatói tevékenységét „nem igazán méltató” egyéb honlapokkal.

A mi honlapunkon leírtakkal a Magyar galopp sport fejlődését, Európához való felzárkózását próbáljuk segíteni.

Igen, tájékoztattuk tagságunkat arról, hogy az alagi szintetikus tréningpálya katasztrofális állapota kapcsán Önhöz fordultunk, de az Önök állításával szemben – a mai napig sem! – tettük közzé az Önnek írt levelet! Pusztán arról tájékoztattuk az érintetteket és érdeklődőket, hogy lépéseket tettünk annak érdekében, hogy több telivér már ne szenvedhessen maradandó károsulást és elkerülhetők legyenek olyan végzetes sérülések, amelyek közvetetten már így is két ló elpusztulásához vezethettek.

Igen, nagy örömmel fogadtuk és adtuk hírül az ostorhasználat megváltoztatását és az évek óta értelmetlenül működő kvalifikáció eltörlését. Ezeket a döntéseket a futtatok és a galopp szakma egybehangzó támogatásával hozta meg a Galopp Külön Kódexbizottság és vezette át a szabályok közé a Lóversenyzést Felügyelő Bizottság.

Nagyon sajnáljuk, hogy a pozitív változásokat Ön személyes kudarcnak éli meg. Ennek okán a galopp társadalom arra a következtetésre jutott, hogy az Ön célja nem a lóverseny folyamatos egyeztetéseken és együttműködésen alapuló szakmai fejlesztése, ellenben a lóversenyt szeretné saját igénye szerint formálni és használni!

Cáfoljuk levelük indokában leírt állítást: az Önnek írt levelet ez idáig nem jelenítettük meg. A teljes galopp társadalom nevében írt levél esetében még arra is figyeltünk, hogy levelünk postára adásra is csak akkor kerüljön, amikor Ön már újból Magyarországra érkezik dél-koreai szakmai útjáról.

Változatlanul várjuk sürgős és hatékony intézkedését és elfogadható magyarázatát arra, hogy – mint azt az alagi telep vezetője válaszként írta – az éves és Önök által elismerten szükséges évenkénti karbantartást a szezon megkezdése előtti időpont helyett, teljesen érthetetlen és indokolhatatlan módon miért csak a Magyar Derby utáni időszakra „tervezték”.

Minél tovább húzza az időt, annál nehezebb lesz az angol telivér tenyésztők, futtatók és a versenyfelkészítést végző szakemberek helyzete és egyre kevesebb előnevezett ló marad e jeles napra is.

A célegyenesből önkényesen eltávolíttatott táblánkat átvesszük.