Figyelem felhívás

LFB GALOPP HATÁROZAT (2018-05-15)

46./2018.: az LFB felhívja a Versenyszervező és a futtatók figyelmét, hogy a Kincsem Nemzeti Kft. közleményében „kvalifikációs futamnak” nevezett futamok nem minősülnek kvalifikációnak és ezek a futások – a Versenyszervező által tervezett formájukban – semmilyen kihatással nem lehetnek a lovak teljesítményének megítélésére, és nem előfeltételei a további versenyekben  való indulásnak, tekintve, hogy a 2018-ban elfogadott Galopp Teljesítményvizsgálati Kódex nem tartalmazza a kvalifikációt.

Meg kívánjuk jegyezni, hogy a „galopp kvalifikáció” sem szakmailag, sem a múltját, sem a célját, valamint díjazását tekintve nem összehasonlítható az ügető kvalifikációval.

Tisztelt Futtatók és Szakmát Képviselő Sporttársak!

A 2015.március 3-án a Versenyszervező kérésére az LFB által elfogadott és ezután bevezetett „kvalifikációs kötelem”, a 42/2018 számú LFB határozattal 2018. május 10-i nappal megszűnt.

A Galopp Teljesítményvizsgálati Kódexben a „kvalifikáció” fogalma semmilyen formában nem szerepel a Magyar Lovaregylet a Magyarországi Angol Telivér Futtatók Egyesülete a Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztők Egyesülete és a Magyar Galopp Idomárok és Lovasok Egyesülete egybehangzó, szakmailag is alátámasztott kérésére. Ezért függetlenül az esetleges későbbi elnevezésétől, vagy átkeresztelésétől az ilyen kvalifikációs jellegű futam nem képezheti semmilyen formájában a teljesítményvizsgálat részét és nem befolyásolhatja az „elismert versenyek”-en való részvételi jogosultságot.

Ezzel egyidejűleg felhívjuk a szakma Tisztelt Képviselői-nek figyelmét, hogy a versenypályára, elismert versenyekbe továbbra is csak jól felkészített, versenyképes lovakat adjanak indulónak, mert a GVSz mellékletét képező büntetési táblázatban a GVSZ 278. §-a és az ÁSZ 41. § szerint a „nem megfelelően felkészített lovak” idomárjait a Verseny Intézőség bünteti.

További sportsikereket és izgalmas futamokat kívánva:

a MAFE Elnöksége és Szakmai Tagozata