Riport Stanislav Georgievvel

Elmúlt vasárnap fantasztikus teljesítményt nyújtó Stanislav Georgiev lovaglásával 4 nyerőt vezettek vissza! Sokan kedvelik, nagyon jó képességű lovas, itt az ideje, hogy Őt is megismerjük!

Köszöntelek Stani! Első sorban gratulálok a győzelmekhez, csodálatos nap volt! Mik voltak az elvárások magaddal szemben a versenynap elején, gondoltad volna, hogy négyig jutsz? Mennyi volt a legtöbb nyerés egy nap?

Sosem készülök, úgy hogy ma nyerek 3 vagy 4 versenyt. Tisztában vagyok az általam lovagolt lovak képességével és esélyével, és megpróbálom a legtöbbet kihozni belőlük. Volt olyan nap, hogy 6 futamban lovagoltam amiből 5-t sikerült megnyerni.

Kicsit mutasd be magad, hol élsz, mik a hobbijaid, mit kell tudni Rólad a lóversenyen való tevékenykedéseden kívül?

Dunakeszin élek, a mindennapjaimat kitölti a munkám, a koplalás, továbbá futással hozom magam formába. Ha akad szabadidőm szívesen focizok.

Hogy kerültél kapcsolatba a lóversenyzéssel, honnan indult ez a remek karrier?

15 évesen kezdtem lovagolni Bulgáriában, majd miután végeztem az iskolával, a hobbim a munkám lett, és számtalan országban megfordultam azóta.

Nagyon sok országban lovagoltál, nagyon sok versenyt nyertél, számtalan nagydíjban rakták a babérkoszorút a nyakatokba. Van-e olyan verseny, ami a bakancslistán van, amire nagyon vágysz, mi a motivációd?

Az egyetlen verseny amit még nem tudtam megnyerni az a Magyar Derby, sajnos Mágnás tavaly lesérült, de idén is van reménységünk rá az istállóban.

Melyik versenyre vagy a legbüszkébb eddigi lovaglásaid során? Volt-e olyan ló, aki nagyon a szívedhez nőtt és jóérzéssel gondolsz vissza rá?

Akaba. Együtt írtunk történelmet. Ő a második ló aki 3-szor tudta megnyerni a Milleneumi Díjat. Említhetem Városbíró nevét is akivel még 11 éves korában is nagy versenyeket nyertem.

Sok embernek vagy etalon, példakép, de Téged ki inspirál vagy inspirált a sport terén?

Johnny Murtagh, vele még anno Ausztriában lovagoltam is egy versenyben.

Jópár ”munkatársad” átnyergelt az idomári foglalkozás felé, van-e ilyen terved vagy esetleg már idomítasz is lovakat?

Célom, hogy Derbyt nyerjek és amíg tudom tartani a súlyt, biztos, hogy nyeregbe szállok vasárnaponként, hiszen ez az életem, ezt szeretem. Ha pedig eljön az idő, hogy a bakra kell rakni a nyerget természetesen idomársággal fogom folytatni.

Köszönöm szépen a válaszaid, további szép sikereket kívánok!

Továbbá köszönöm a közreműködést Ribárszki Sándor úrnak és Nagy István úrnak!

Forrás: http://lovitippek.hu/2018/04/18/interju-stanislav-georgiev/