Új szelek fújnak?

Ugyan 2017.november 19-én a szokásos Szezonzáró hendikeppel befejeződött a galopp szezon, de az élet megy tovább. Futtatóink és szakembereink a folyamatosan enyhe időjárásnak is köszönhetően intenzíven készítik a jövő négylábú „galopp bajnokait”. Azonban az élet nem csak a tréningtelepeken folytatódott, de az irodákban is. Így két jelentősebb változás mindenképpen figyelmet érdemel.

2017.december 11-én első alkalommal ült össze a Külön Galopp Kódex Bizottság azzal a szándékkal, hogy legjobb szakmai tudásuk és tapasztalataik alapján összeállítsák a 2018. évre vonatkozó Galopp Verseny Szabályzatot. A bizottság munkájába az alábbi delegáltak vesznek részt a testületek és szakmai-társadalmi szervezetek képviseletében:

Földművelésügyi Minisztérium:

–    Zámbori Márta,

Kincsem Nemzeti Kft.:

–    Dr. Balázs Gábor,

–    Dr. Lovászi Csaba,

Lóversenyzést Felügyelő Bizottság:

–    Dr. Sweickhardt Márta,

–    Prutkay Zoltán,

Magyarországi Angol Telivér Futtatók Egyesülete:

–    Bodorics István,

–    Deák György,

Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztők Egyesülete:

–          Bélley Márta,

–          Dr. Németh Csaba,

–          Kanics Ákos,

Magyar Lovaregylet:

–          Molnár Orsolya,

–          Kovács Botond,

–          Száraz György,

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium:

–          Dr. Szeles Melinda Gitta,

Az alakuló ülés érdemi részében a szervezeti és működési szabályozás megvitatására és elfogadására került sor. A jövőben valamennyi „Külön Galopp Kódexbizottság”-i ülés érdemi részéről elektronikus úton tájékoztatást adunk.

December hónap másik jelentős változása, hogy a tulajdonosi jogkört gyakorló Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az októberben megkezdett Felügyelő Bizottság-i tagságot érintő személyi kérdéskört folytatva 3 éves időtartamra kinevezte

     Kanics Ákos -t

 

a Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégiai Korlátolt Felelősségű Társaság

valamint

a Magyar Lóversenyfogadást – szervező Korlátolt Felelősségű Társaság,

 

Felügyelő Bizottság

tagjának.

Kinevezése 2017.december 13. napjától, 2020. december 13. napjáig szól.

Igaz, a Kft.-k hivatalos honlapján ez az információ még egyik cég esetében sincs átvezetve, de a hozzáférhető cégnyilvántartásokból egyértelműen kiderül, mint ahogy sok érdekes számadat is – elsősorban a „fogadásszervező” esetében.

Kanics Ákos személyében olyan ember került a „Versenyszervező” és „Fogadásszervező” elsősorban gazdasági tevékenységét felügyelő 3 tagú testületbe, aki évtizedek óta „saját bőrén” tapasztalhatja a Magyar Lóverseny anomáliáit.

Kanics Ákos 1975-ben diplomázott a Kaposvári Mezőgazdasági Főiskolán. Szakmai tevékenységét a Bábolnai Mezőgazdasági Kombinát Dióspusztai Ménesében kezdte, mint ménesvezető helyettes. Ezt követően a Magyar Lóverseny Vállalatnál dolgozott, mint istállócsoport-vezető. 1982-től 2003-ig a Bábolnai Mezőgazdasági Kombinát, majd Bábolna Zrt. Kerteskői Ménesének vezetője lett.

Vezetése ideje alatt Kerteskő az alábbi Derby nyerő galopplovakat adta Magyarországnak: Betét (1983), Bűvölő (1985), Sir Khan (1994), Rodrigo (2000), Rodolfo (2003).

2003-tól a St.Hyppolit Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

1994-től jelentős sportsikereket is magáénak tudhat az alábbiak szerint:

Hivatalos csapattag:

1994 – Lovas Világjátékok, Hága, Hollandia

1996 – Nyári Olimpiai Játékok, Atlanta

1998 – Lovas Világjátékok, Róma

Csapatvezető:

2000 – Ifjúsági Military Európa Bajnokság, Róma

2001 – Ifjúsági Military Európa Bajnokság, Waldorf,

2002 – Ifjúsági Military Európa Bajnokság, Waregen,

 

2006 óta a Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztők Egyesületének elnöke és 2016-óta a Magyar Lóverseny Szövetség regnáló elnöke is.

Reménykedünk, mint már oly sokszor és munkájához kívánunk erőt, egészséget és nem utolsó sorban kitartást.

/ MAFE Elnökség /