Tattersalls-Overdose díj 2017.


Immár harmadik alkalommal támogatta a legpatinásabb európai árverési csarnok a Tattersalls-Overdose díjat.
A szeptember 3-ai versenynapra idén is Melissa Jordan, a Tattersalls Ltd. Közép-Európa-i marketing-igazgatója látogatott el hozzánk. Jelenléte azért is megtisztelő volt számunkra, mert rendkívül sűrű programjába illesztette be budapesti villámlátogatását.
Vasárnap déli érkezése után – sajnos az Angliában megszokott időjárási körülmények között – egyenesen a Kincsem Parkba vezetett az útja, ahol egy rövid beszélgetést, kávét és üdítőt követően máris készülődhettünk a versenyre.
A Tattersalls a futamot illetően ebben az évben tovább bővítette a támogatását. A már megszokott dísztakarón és tiszteletdíjakon kívül a lovakra Tattersalls-os számtakaró került és a felvezető lovászok is kaptak egy-egy kellemes összhatást biztosító pólót.
Tényleg szép látvány nyújtott a jártató, méltó módon egy ilyen patinás céghez és méltóan Overdose-hoz!


E plusztámogatásokról előre tudtunk, ám a verseny előtt még egy meglepetés várt ránk. A legszebben előkészített lónak is felajánlottak egy 100 €-s ajándékot, amelyet Meteorit trénere, Fézer Róbert vehetett át.


A rengeteg eső miatt mély pálya ellenére színvonalas versenyt láthattunk, amelyben Siklósi Tamás lova, a Hajdi Lajos által felkészített Duce gyengébb startja ellenére biztos győzelmet aratott Stanislav Georgiev-vel a nyergében.


A verseny lefutása és a tiszteletdíjak átadása után idén nem a tulajdonosok számára biztosítottuk a beszélgetés lehetőségét, hanem az előzetes kérésnek megfelelően most elsősorban trénerekkel kereste a kapcsolatot a vendégünk. Az idomárok elfoglaltsága miatt ennek a legegyszerűbb módja a jártatóban való találkozás volt. (Bár vendégünk egy kicsit csodálkozott azon, hogy nálunk az idomárok nyergelik a lovakat.)
A beszélgetések során Melissa Jordan újabb nagyvonalú ajánlatot tett: a Tattersalls a vételárból jóváírással 500 angol font árcsökkentést biztosít, s ily módon járul hozzá a hazaszállítás költségeihez, amennyiben az idei yearlig árverésen (Book 1-2-3) kerül sor a vásárlásra.
Természetesen a már megszokott támogatások is megmaradnak! (A lovat vásárlók jogosultak a Tattersalls “Inward Buyers” programjában való kedvezményekre, csakúgy, mint a reptéri transzfer igénybevételére.)
A délután során rövid megbeszélésekre került sor Pécsi Istvánnal a Kincsem Kft. ügyvezető igazgatójával és helyettesével is.
A versenynap végén a Tattersalls képviselője elégedetten távozott és reményét fejezte ki, hogy ez a remek kapcsolat egyesületünkkel és a versenyszervezővel tovább folytatódhat.

Amennyiben valakinek (természetesen nem csak MAFE-tagoknak!) további információra, katalógusra vagy bárminemű segítségre lenne szüksége a newmarket-i árveréssel kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot egyesületünk e-mail címén (mafe.2010.hu@gmail.com).

/ Nagy István /