Esélylatolgatás 2017.8.6-ra

I.
Almarózsa nyerő formájával nem állna nehéz feladat előtt, de jó átlagával is küzdhet a győzelemért. Perfect Too legutóbb lemaradt, ha korrigál, dobogóra állhat. Progresivnek volt egy kiugró száma, de azt kétszer nem tudta igazolni, valószínű ennyit tud. Carlos csak tavalyi nyerő formájával érhet küzdelembe. Amarillo Belleza áprilisban futott utoljára, szüksége lehet erre a versenyre. Zanyetta a mezőny végéről zárkózva ért el helyezést, némi javulással újra dobogóra állhat. Mirákulum egy éves kihagyás után jó versennyel jelentkezett, küzdhet a győzelemért. Juliana erre a távra futott formájával küzdelembe érhet.
Mirákulum – Almarózsa – Zanyetta – Juliana
II.
Két nagyreményű csikó összecsapása várható. Big Rock Pozsonyban nagyszerű versenyt futott. Magical Luck kiváló idővel kvalifikál. Nekem utóbbi mozgása volt a tetszetősebb. A már futott lovak közül Nirwana elsőre dobogós volt. Rizikóban is van már egy jó verseny. Az újoncok közül Mentalist már elsőre küzdhet a dobogóért. Pókerarc, Smiling és Wildvogel már elsőre is futhat jól.
Magical Luck – Big Rock – Nirwana – Mentalist
III.
Pokolfajzat legutóbb kirúgott – ami nem volt eddig megszokott tőle-, itt korrigálhat. Salsa közeli esély. Dark Demon erre távra megindulhat. Mákszem megszaladhat. St Selene itt elveszítheti idei nyeretlenségét. Pannon Prince-t áprilisban láttuk utoljára, szüksége lehet erre a versenyre.
St Selene – Dark Demon – Pokolfajzat – Mákszem
IV.
Nem egyszerű a két bulgár tréningből érkező ló tudásának a megítélése. Annyi azért látszik, hogy hogy egál súlyból Golden Fox egy hosszal verte Malavella-t. Azt viszont nem értem, ha az akkori lovasa, akkor tudott 55 kilót lovagolni, most miért kértek Malavella-ra 57 kilót? A hazai tréningből futó lovak közül Night for Overdose lehet a verseny győztese. Rebelliously másodikra jöhet annyit előre, hogy dobogóra álljon. Novicento és Sárifáni csak komoly javulással érhet küzdelembe. Nem egy fogadóbarát verseny.
Night for Overdose – Rebelliously – Malavella – Golden Fox
V.
Nagyon jól sikerült a verseny beállítása, szinte bármelyik ló nyerhet. Waslawi, Radio Ga Ga és a szlovák tréningből érkező, friss formájú Lightblack küzdelme várható a győzelemért. Three Robins-nak ez talán egy kicsit rövid. Panda másodikra sokat jöhet előre. Cristály kihasználhatja kedvező beállítását és meglepheti a favoritokat.
Waslawi – Lightblack – Cristály – Radio Ga Ga
VI.
Nem egyszerű a futam, komoly osztalék várható. Miserend a lovas engedménnyel közeli esély. Tharajam utolsó előtti formájával küzdhet a győzelemért. Chickawa váltakozva futkos. Felsenfest szép versenyt nyert, tovább jöhet előre. Sonrisa ráduplázhat magabiztos győzelmére. Merzad gyengébb átlagával is dobogóra állhat. Ranavalona megérett a győzelemre. Blokád ebben a társaságban a győzelemért küzdhet. Lumpazi nem igazolta kiugró, nyerő formáját, itt javíthat. Winning Bid papíresély. Altaynak, ha nem lesz rövid, dobogóra állhat. Éjfél, Kartum, Antistene és Szikra a kvalifikálásért fut.
Winning Bid – Blokád – Ranavalona – Tharajam
VII.
Bírónő két osztályt visszalépett, utolsó formájától eltekintve papíron jól áll. Refana friss forma. Estike küzdhet a győzelemért. Bright Jewel nem akar megindulni. Suttogó közeli esély. Zita Királyné katasztrofális startja után a „világ végéről” majdnem hazaért, jó starttal nem hagyható számításon kívül. Lujza első hendikepjében jól mozgott, dobogóra állhat. Papírsárkány megszaladhat.
Estike – Refana – Lujza – Zita Királyné
VIII.
American Dreaming hosszú kihagyás után jó versennyel tért vissza, a verseny meglepetés lova lehet. Ballada és Bíborhajnal közül utóbbiban lehet annyi javulás, hogy küzdelembe érjen. Bubi Pata a Derbyben nem jutott szerephez, itt javíthat. Celeburdi a Magányos díjban javulást mutatott, pénzért futhat. Császárné Zágrábban javulást mutatott, hátránya, hogy még nem futott hosszúra. Greenpeace bevezethet. Liberty Love folytathatja sikeres szereplését, a dobogó bármelyik fokára felállhat. Messerschmitt-nek kedvezett a Derby tempója, ha itt is hasonló lesz a tempó, kihasználhatja jó végsebességét és nyerhet. Panama nagyon könnyen nyerte a Magányos díjat. Az alapján itt is nyerhet. Rheia csak javulással érhet küzdelembe.
Panama – Liberty Love – Messerschmitt – American Dreaming