Felhívás!

Tisztelt Tulajdonosok, Futtatók!
Tisztelt „2 lovas, önjáró ló szállítóval” rendelkező Sporttársak!

Mint előttetek is már biztosan ismert 2017 július 1-től már „élesben” is működni fog (Magyarország területén, 89 helyen) a pályatestbe beépítésre az un. tengelysúly mérési előszűrő rendszer, amely a tengelyterhelések és az össztömeg ellenőrzésére alkalmas eszközök. A vonatkozó jogszabály szerint a Mi esetünkben ez a 3,5 tonna összsúlyt meg nem haladó, „B” kategóriás jogosítvánnyal vezethető gépjárművekre vonatkozik.

Túlsúly megállapítása esetén, ráadásul minimum dupla „bírságra” kell számítani, mert az eljárási és túlsúly fizetési díj mellett ennek elmulasztása esetén un. közigazgatási bírságot is fizetni kell.
Külföldre történő ló szállítás esetén, amennyiben 2 lovat szállítunk egyszerre szinte biztos a túlsúly fizetés esélye, mivel valamennyi autóút és autópálya felületébe beépítésre kerültek a mérlegek. Ugyan ez vonatkozik a Kincsem Park M O – ás autóúton történő megközelítése esetében is.
Annak érdekében, hogy a ló és lovassport szereplőit ne sújtsa e bírságnak a lehetősége szeretnénk megtalálni a megfelelő és működő jogszabályi lehetőséget.
Más szakágbeli sporttársainkkal összefogva, szakmailag alátámasztott beadvánnyal kívánunk fordulni a szakminisztériumhoz, amelyhez elő felmérést szükséges végezni ezen gépjárművekről.
A beadvány elkészítéséhez az alábbi adatokra van szükség: (hangsúlyozottan nem kell tulajdonost feltüntetni)
Gépjármű típusa:
Gépjármű gyártási éve
Gépjármű forgalmi rendszáma:
Gépjármű sajáttömege:
Gépjármű össztömege:
Aki azt szeretné, hogy megpróbáljunk segíteni neki esetlegesen megelőzve a jövendőbeli problémákat, az kérem, a fenti adatokat küldje el a MAFE e-mai címére ( mafe.2010.hu@gmail.com )

Sportbaráti Üdvözlettel
MAFE elnöksége