Galopp Statisztika 2014-2016.

Kedves Sportbarátaink!
Ismét befejeződött egy galopp versenyszezon. Mint annyiszor már a 189 év magyar lóverseny történelmében, ebben az évben is voltak sikerek, örömök, izgalmas és kevésbé izgalmas futamok, új felfedezettek és reménységek. Most négy hónap telik majd el magyar galopp versenyek nélkül. Felszabadulnak a vasárnap délutánok, így sokszor csak a múlt felelevenítése, izgalmas versenyek videón történő visszanézése és a statisztikák, adatbázisok böngészései adnak csak lóversenyes elfoglaltságot. Hosszú lesz a szünet, de a lovak felkészítése folyamatos. Most talán az idősebb évjáratú négylábú sporttársaink pihennek, híznak, erősödnek, hogy jövőre ismét a legjobb formájukban láthassuk Őket. Fiatalabb évjárattársaik közül a jövő kétévesei folyamatosan készülnek a számukra legfontosabb bemutatkozó versenyükre a nyeretlen kétévesek valamelyik futamára. A jövő hároméveseinek tulajdonosai, trénerei, lovasai és lovászai pedig ismét reménykednek, hogy jövőre talán sikerül, esetleg ismét sikerül és az Ő lovuk lesz majd a 95. Magyar Derby győztese.
De addig még hosszú az idő…
Úgy gondoltuk, hogy ez idő alatt felelevenítjük az utóbbi évek jelentősebb galopp eseményeit, versenyeit videókban, képekben és közben folyamatosan tájékoztatunk benneteket a sportágat érintő hírekről, információkról esetleg kiemelkedő téli versenyekről.
Az első rész legyen a számoké. Fussuk át az utóbbi három évet a számok tükrében. „A számok makacs dolgok”, de mentesek a szubjektivizmustól.
Fontos: az adatok 3 forrásból álltak rendelkezésünkre:
– a Versenyszervező hivatalos honlapja,
– a Magyar Méneskönyv Vezetőség adatai,
– a futtatók és idomárok írásos anyagai.
ELSŐ BLOKK