Nagy Polett a Németh Ferenc Emlékkupa győztese

polett


Lóversenyzés.hu: Először is gratulálok a győzelmedhez!
Nagy Polett: Köszönöm szépen!
L.: Ilyen fölényes győzelem még nem volt ebben a sorozatban. Ez egy előre eltervezett dolog volt, hogy megnyerd ezt a sorozatot?
NP.: Tervezni nem terveztem, de Sonjával való győzelem után szerettem volna megnyerni. Miután én vezettem óriási teher volt rajtam, célommá vált a kupa elnyerése, amihez Sonja, Sky Diver, Luka Leandro és Sármány segítettek hozzá.
L.: Szeretném, ha bemutatnád magad. Hova jársz iskolába?
NP.:Esztergomban születtem 1998.05.10-én, ahol mai napig élek. Szabadidőmet általában az istállónkban vagy barátommal, családommal töltöm. Itt járok gimnáziumba, az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskolába, ahol idén érettségizem.
L.: Mik a terveid a civil életben?
NP.: Érettségi előtt szeretném megszerezni második nyelvvizsgámat is, utána pedig szeretnék fogtechnikusnak tanulni.
L.: Térjünk vissza a lovakhoz. Mikor kezdtél el lovagolni?
NP.: Születésem óta közel vagyok a lovakhoz, hamarabb ültem lovon, mint járni tudtam volna. Mikor 10 éves voltam megkaptam első lovamat, rajta minden hétvégén lovagoltam. Telivérek hátára 13-14éves koromban kerültem, azóta szinte minden nap lovagolok.
L.: Ki volt az, akitől a legtöbbet tanultad?
NP.:Legtöbbet talán nem is embertől, hanem lótól tanultam, ő pedig nem más, mint Open End. Apukám „építő” kritikáit viszont kamatoztatni tudtam az évek során.
L.: Milyen érzés volt, amikor először mentél verseny tempóban?
NP.:Az első verseny, mint mindenkinek, nekem is örök emlék marad. Nagyon nehéz lenne szavakba önteni az érzést, amit akkor éreztem, viszont a gyorsaság, ami miatt még jobban beleszerettem ebbe a sportba, és ez is hiányzik télen a legjobban.
L.: Van, vannak kedvenc lovaid?
NP.:Természetesen vannak kedvenceim, Sonja, Sky Diver, Souvenir de Mauve, Power of Angel, és egy másfél éves kanca, akit én választottam. Ám Sonja kiemelkedik közülük, vele kezdtem el rendszeresen versenyezni, egy műtétén is túl voltunk tavaly, télen pedig Esztergomban van velem.
L.: Ki, kik a példaképeid?
NP.:Michelle Payne és William Buick.
L.: Mik a terveid a galopp világában?
NP.: Szeretnék nemzetközi versenyeken is részt venni, legfőbb célom pedig, hogy piros-fehér csíkos dresszben lovagoljak Derbyben.
L.: Köszönöm a riportot és kívánok neked a jövőben is sok sikert, úgy a versenyeken, mint a civil életben!
NP.:Én is köszönöm a riportot, és a lehetőséget minden trénernek, tulajdonosnak.

/Nagy István/