Angol vendégek a Kincsem Parkban

h3
Immár második esztendeje szponzorálja az Overdose díjat a Tattersalls árverési csarnok. Ebből az alkalomból két hölgy érkezett hozzánk Angliából. A Tattersalls-tól Melissa Jordan Közép-Európai marketingvezető és a Great British Racing International részéről Amanda Bossom a cég fejlesztési igazgatója.
A szombati napot Dunakeszi-Alagon kezdtük, ahol megmutattuk a Newmarket mintájárára épített tréningtelepünket. Ebéd után egy budapesti városnézés következett. A szokásos látványosságokon kívül (Hősök tere, Opera, Parlament stb) megmutattuk a Vajdahunyad várában lévő Mezőgazdasági Múzeumban található Kincsem és Imperiál csontvázakat.
Az angoloknál megszokott korai vacsora után a Budai várban megcsodálhatták vendégeink az esti Budapest csodálatos látképét.

h2
A vasárnap a Kincsem Parkban elköltött ebéddel kezdődött, amelyen az egyesületünk vezetése mellett részt vettek a tenyésztői, a szakmai egyesület valamint a Dióspusztai ménes képviselői is.
A Tattersalls-Overdose díj lefutása valamint díjátadása után egy állófogadás mellett angol vendégeink válaszoltak az egyesületünk tagjai valamint a meghívott szlovák vendégek kérdéseire, amelyekre véleményünk szerint kimerítő válaszokat kaphattak.

h1 (1)
A nap további versenyei alatt egyesületünk vezetése megpróbálta az eddig is jól működő kapcsolatunkat tovább fejleszti. Ezeknek az eredményei majd csak az elkövetkező időben lehetnek véglegesek, mert még további egyeztetések szükségesek e tárgyban.
Vendégeink elmondása szerint kellemes és hasznosnak mondható napokat töltöttek hazánkban.
Reméljük, jövőre is eljönnek erre a versenynapra!

/ Nagy István /

Foto: Berta Zsanett – Photo Finish