Interjú Jozef Parigál-lal a 2015-ös utánpótlás championnal

Dozi1

loversenyzes.hu : Először is gratulálok az újabb champion címedhez, amellyel sikerült megvédened a tavalyi championátusodat. Idén már nehezebb dolgod lesz, mert már a zsokék között kell helytállnod.
Jozef Parigál : Köszönöm, hát igen, nehezebb dolgom lesz, hiszen vannak jobbak nálam, de bízunk a legjobbakban.
loversenyzes.hu : Hogy érzed, sikerült elérned az eddig kitűzött céljaidat? Sikerült beilleszkedned a magyar lóversenyben?
Jozef Parigál : Hát a két legfontosabb, a zsoké státusz elérése és a Derby győzelem még nem sikerült. Remélem, hogy idén az első megvalósítására mindenképp lesz lehetőségem. Ami beilleszkedést illeti, nem ért negatív élmény sehonnan, így arra gondolok, hogy elfogadtak.
loversenyzes.hu : Mik az idei céljaid? Már csak azért is kérdezem, mert információnk szerint elég kevesen kérnek lovaglási engedélyt idén.
Jozef Parigál : Mindenképp az elsődleges célom a 40. győzelem elérése, melyhez már csak 8 győzelem hiányzik. Ezt nem tartom elérhetetlennek. Viszont bízom benne, hogy nagy versenyekben is lovagolhatok majd, ahol sikerek érhetek el.
loversenyzes.hu : Melyik volt a legemlékezetesebb sikered tavaly?
Jozef Parigál : Mindenképp a legemlékezetesebb Alfkona nyergében a Flandorffer Tamás Emlékverseny volt.
loversenyzes.hu : Csak ugródeszkának szánod a Magyarországi munkádat? Hol tervezed a további pályafutásodat?
Jozef Parigál : Egyelőre nem tervezem azt, hogy bárhova elmennék, azonban ha az élet mégis úgy hozza, akkor Németország vagy Anglia felé indulnék.
loversenyzes.hu : Maradjunk még egy kicsit nálunk. Milyen különbséget látsz a szlovák és a magyar lóverseny között? (Versenyek, lovasok, oktatás)
Jozef Parigál : Nehéz erről beszélni, mindenhol vannak problémák. Az ostor használati, vagyis tiltási kérdést a mai napig nem értem. Illetve érdekesnek tartom, hogy ugyanazon vétségért nem mindenki ugyanolyan büntetést kap.
loversenyzes.hu : Jól érzed magad a jelenlegi munkahelyeden?
Jozef Parigál : Igen maximálisan, jó a társaság, a lovak egészségesek, dolgozunk, készülünk a szezonra, bizakodva várjuk.
loversenyzes.hu : Vannak kedvenc lovaid?
Jozef Parigál : Hát Alfkona nagyon a szívemhez nőtt, ám így hogy ő már tenyésztésben folytatja, nincs kifejezetten kedvencem. Megpróbálom mindegyiket ugyanúgy szeretni.
loversenyzes.hu : Látsz valami reménységet a mostani 3 éveseitek között?
Jozef Parigál : Azok közül, amik futottak Miss Vikaniko és Agora. Amik viszont még nem futottak, azokról nehéz nyilatkozni. Dolgoznak, készülünk a versenyszezonra, bízunk a legjobbakban.
loversenyzes.hu : Van valami célod, amit még itt nálunk mindenképp szeretnél elérni?
Jozef Parigál : Zsoké státusz, nagyversenyekben sikeres részvétel és Derby győzelem.
loversenyzes.hu : Köszönöm az interjút és kívánom, hogy valóra váltsd az álmaidat.
Jozef Parigál : Köszönöm én is!

/Nagy Krisztina/