Változások a lóversenyfogadásban

A tegnap megjelent fogadási évértékelőnk kiegészítéseként kötelességünknek érezzük, hogy honlapunkon is közzétegyük a fogadásszervező közleményét az idei évre vonatkozó fogadási lehetőségekkel kapcsolatban.

Ahogy arra már régóta vártunk 2016. január 4-től végre bekapcsolódunk a PMU nemzetközi nyereményalapjába, ennek kapcsán pedig a hazai futamokra történő fogadási szabályok is módosulnak az újévben. Tekintsük át a leglényegesebb változásokat!
Mit jelent a nemzetközi nyereményalap?
Eddig a magyar fogadók által megkötött fogadások képezték azt a nyereményalapot, amelyből a nyertes szelvényekre jutó osztalék kiszámításra került. Az új rendszerben 18 ország játékosai, fogadásaikkal a közös nyereményalapot növelik, így a futamonként megnyerhető összegek ugrásszerűen megnövekednek az eddigiekhez képest.
Mit jelent a PMU?
Az 1930 óta működő Pari Mutuel Urbain (PMU) világviszonylatban a legnagyobb lóversenyfogadás-szervezéssel foglalkozó cégek egyike. 2014-ben 7,5 milliárd EUR (2300 milliárd Ft) nyereményt fizetett ki a játékosoknak az általa szervezett fogadások után.
Mely futamok vesznek részt a nemzetközi nyereményalapban?
A PMU kínálatában szereplő futamokra köthető ilyen fogadás. A hivatalos fogadási ajánlatban a PMU logó mutatja majd, hogy az illető futamra a nemzetközi nyereményalapban lehet fogadást kötni. A magyar futamokra megkötött fogadások továbbra is a hazai nyereményalapban kerülnek feldolgozásra.
Mi az előnye a nemzetközi nyereményalapnak?
Mivel sokkal nagyobb a futamonként megkötött fogadások összértéke, így a nyereményszorzók is gigantikusra növekedhetnek, főleg ha meglepetés eredmény születik.
A TÉT és HELY fogadók számára sokkal élvezetesebb lesz a játék, hiszen a nemzetközi alapban ezek a legnépszerűbb fogadási típusok, nagy forgalommal és stabilan vonzó osztalékokkal.
Elérhető lesz a napi, legalább 600.000.000 Ft jackpottal kecsegtető Kincsem+ játék.
Új fogadási típusokkal bővül a termékpaletta!
Hogyan változik az alaptét?
A nemzetközi rendszerhez igazodva, az egységnyi fogadás 300 Ft lesz a legtöbb játék esetében, amit a Flexi 50 formulával meg lehet felezni (150 Ft) a kombinációs játékoknál, mint például a BEFUTÓ és a HÁRMASBEFUTÓ. A Kincsem+ játék alaptétje 600 Ft lesz, de ennél a fogadásnál igénybe vehető a Flexi 50 és Flexi 25 formula is, tehát 300 Ft-os, illetve 150 Ft-os alapon is lehet fogadásokat kötni.
A fogadások egységesítése miatt, a hazai versenyekre is a 300 Ft-os alaptét lesz érvényben, a Flexi 50 formula lehetőségével. A Flexi 25 formula alkalmazása nem lesz lehetséges!
Hazai versenyekben játszható fogadási formák egyéb feltételei (TÉT, HELY, BEFUTÓ és HÁRMASBEFUTÓ) változatlanok maradnak.
A Kincsem+ játék
A Franciaországban „Quinté +” névre hallgató fogadási forma, Európa legnépszerűbb lóversenyfogadási terméke, hihetetlenül izgalmas módon, minden nap óriási jackpottal várja a kezdő, haladó és profi játékosokat egyaránt.
– Minden nap fix időpontban egy különleges futam
– Naponta minimum 600.000.000 Ft elérhető Jackpot!
– Minden hónap 13. napján 3.000.000.000 Ft a megnyerhető Jackpot! (300 Ft-os HUF/EUR árfolyamon számolva)
A futam 12-20 indulója közül válasszon ki 5 lovat!
Töltse ki a fogadószelvényt és adja fel a legközelebbi fogadóhelyen, vagy kérjen TUTI (okos gépi) játékot!
Egy játék minimum ára: 600 Ft
Kombinációs játéknál lehetősége van a Flexi 50 (300 Ft) vagy Flexi 25 (150 Ft) formula alkalmazására is. Így növelheti esélyét, úgy, hogy a nyeremény arányos részével számolhat.
Az igazoló szelvényen szerepelni fog egy automatikus sorszám (Plusz Szám), amelyet 1-3000 között ad a gép.
Amint a futam elindul, a központi számítógép kisorsolja a Nyerő Plusz Számot szintén 1-3000 között.
Ha Ön eltalálta az első öt helyezett ló pontos befutási sorrendjét és a szelvényen található Plusz Szám megegyezik a kisorsolt Nyerő Plusz Számmal, akkor Ön a napi Jackpot nyertese!
A Kincsem+ játék nyerőosztályai:
Jackpot Kincsem+ (az első öt helyezett ló pontos sorrendben és a Nyerő Plusz Szám)
Sorrendi Kincsem+ (az első öt helyezett ló pontos sorrendben)
Sorrend nélküli Kincsem+ (az első öt helyezett ló bármely sorrendben)
Bónusz 4 (Az első négy helyezett ló bármely sorrendben)
Bónusz 4 az 5-ből (Négy ló eltalálása az első öt helyezettből)
Bónusz 3 (Az első három helyezett ló bármely sorrendben)
Valamennyi Sorrend nélküli Kincsem+, Bónusz 4, Bónusz 4 az 5-ből és Bónusz 3 találatos szelvény 10-szeres nyereményre jogosít, amennyiben a Nyerő Plusz Szám megegyezik a szelvényen található Plusz Számmal.
Lehetőség van ún. okos gépi játékra is, ennek neve TUTI fogadás. Ilyenkor nem kell kitölteni fogadószelvényt, hanem a számítógép választja ki a megjátszott lovakat. A kiválasztás azonban nem teljesen véletlenszerű, az esélyesebb, sokak által fogadott lovak nagyobb valószínűséggel kerülnek a szelvényre. A tapasztalatok szerint a Jackpot találatos szelvények jelentős része TUTI fogadással kerül játékba!
Milyen fogadások érhetők el a nemzetközi játékban?
TÉT (A győztes ló eltalálása)
HELY (Egy ló eltalálása az első három helyezett közül, 4-7 indulónak adott ló esetén az első két helyezettből.)
BEFUTÓ (Az első két helyezett ló eltalálása helyes sorrendben)
BEFUTÓ TÉT (Az első két helyezett ló eltalálása bármely sorrendben)
BEFUTÓ HELY (Két lovat kell eltalálni az első háromból helyezettből, bármely sorrendben)
HÁRMASBEFUTÓ (Az első három helyezett ló eltalálása helyes sorrendben)
TRIO (Az első három helyezett ló bármely sorrendben)
KINCSEM+
Milyen fogadások érhetők el a magyar játékban?
TÉT (A győztes ló eltalálása)
HELY (Egy ló eltalálása az első három helyezett közül, 4-7 indulónak adott ló esetén az első két helyezettből.)
BEFUTÓ (Az első két helyezett ló eltalálása helyes sorrendben)
HÁRMASBEFUTÓ (Az első három helyezett ló eltalálása helyes sorrendben)
A 2016-os esztendő első fogadási ajánlata a január 4-i napra vonatkozik majd, a hazai szezon január 23-án, szombaton indul. Ami a nemzetközi futamokat illeti, minden hétköznap 6 órában lehet majd lóversenyezni, jellemzően 12.00 és 18.00 óra között, de a péntek esti Kincsem+ versenyek esetében ez későbbre tolódhat. Nagy előrelépés, hogy az eddigi 30 perces élő közvetítéssel szemben, napi 6 órában, azaz teljes egészében láthatóak lesznek a futamok a Sport Televízió valamelyik csatornáján, magyar kommentárral. Ennél is nagyobb mérföldkőnek tekinthető, hogy az indulástól kezdve folyamatosan csatlakoznak a Szerencsejáték Zrt. lottózói is a rendszerbe, azaz – egyelőre csak a Kincsem+ játék ún. gépi verzióját, azaz a „TUTIT” kínálva – valóban országossá és mindenki számára elérhetővé válik a lovi, ami remélhetőleg ugrásszerű forgalom és népszerűség növekedést von majd maga után.

Forrás: Kincsem Kft.