Esélylatolgatás a 93. Magyar Derby napjára

I.
Wooxy két győzelme után már nehezebb helyzetben van. Diadalünnep korrigálhatja kisiklását. Clown’s Tears idén nem az igazi. Eisfee formában lévő lovasával újra dobogóra állhat. Álomhercegnő megszaladhat. Baltic History sztárzsokéjával már nyerhet. Romel legutóbb csalódást okozott. Susanne távját folyamatosan emelik, meglepetést okozhat. Aula jó beosztással elcsíphet egy pénzes helyezést. Crescencina legutóbb hasonló távon mutatkozott. Timikének ez hosszú lehet. Galagonya utolsó előtti számával küzdelembe érhet. Reménység a hosszabb távon jobb lehet.
Baltic History – Galagonya – Diadalünnep – Crescencina
II.
Ásító inas és Cracker Jack biztosan nyert első versenyében, ráduplázhatnak. Nocle Pata jó időben, könnyen kvalifikált, akár nyerhet is. Menta javulással küzdelembe érhet. Ascalona elsőre is jól futott, pénzért futhat. Bírónőnek nem kéne sokat javulnia egy dobogós helyezésért. Suvenir de Mauve Milánóban sokallta a távot, hazai pályán a győzelme sem lenne meglepetés.
Nocle Pata – Ásító inas – Suvenir de Mauve – Cracker Jack
III.
Meteorit élete topján van. Alfkona papíresély. Frog House közeli esély, versenye a startjától függ. Nádszál jön előre, de még vessze van a legjobbjától. Pen Bal Craig számára ez a mezőny erős lehet. Robinson Cruso csak tavalyi formáival érhet küzdelembe. Sabato jól futott rövidre is, a mezőny meglepetés lova lehet. Diabango jó távján pénzért futhat. Marcus-nak nem kéne sokat javulnia egy dobogós helyezésért. Billy Tiger-nek ide javulnia kéne. Jetset Jones bevezethet. Sara Taylor tudása ide kevésnek tűnik.
Alfkona – Meteorit – Diabango – Frog House
IV.
Love Story nagy léptékben javul, ha ez a tendencia folytatódik, itt is nyerhet. Homoktövis nyerő formájával itt is eredményes lehet. Lady Kate nyerés után lemaradt. Császár rövidre is formát futott, megérett a győzelemre. Istanbul győzelme óta kétszer csalódást okozott. A formában lévő Delinda kapott egy kis pihenőt, akár a győzelemért is harcban lehet. Miserend élete topján van. Maximum Joy kihagyás után könnyű győzelemmel kezdett, maradhatott benne. Pokolfajzat és Bóbita friss forma. Rőppenj kiugró számát még nem igazolta, azzal a formával nem állna nehéz feladat előtt. Berkenye kis súlyával meglepetést okozhat.
Delinda – Császár – Love Story – Pokolfajzat
V.
Silent Blessing topsúlya ellenére papíresély, a régió egyik legjobb mérföldes lova. Gengszter közeli esély. Star of Akhi és Olatist ide kevésnek tűnik, csak javulással érhetnek küzdelembe. A hűséges Teno itt is pénzért futhat. Hunyornak van olyan formája, amivel küzdelembe érhetne. Prince Angelo most nagyon jó, pénzért futhat. Szonátából még mindig hiányzott pár kiló, de így is a favorit legnagyobb ellenfele lehet. Genesis nyerő formájával pénzért futhat. Krabat győzelemmel korrigálta kisiklását, kedvező a beállítása. Yucca örök esély.
Silent Blessing – Szonáta – Teno – Gengszter
VI.
Aptitude legutóbb már komolyabb formával jelentkezett, jó távján, gyepen a győzelme sem lenne meglepetés. Glenda friss forma. Cassiopeia nyerés után is formát futott. Just Mambo erősebb mezőnyökben nem élt meg, itt közeli esély. Sariyah versenye a startjától függ. Szarkaláb a rövidebb távon eredményesebb lehet. Qmisz katasztrofális startja ellenére is közel végzett, itt már nyerhet. Prána pénzért futhat. Botrányhős bevezethet. Dresda csak javulással számít. Shakespeare folyamatosan jól teljesít idén. Ramses hendikepben még nem futott jól. Sasheverő folyamatosan javuló formákat fut. Emese kis súlyával meglepetést okozhat.
Qmisz – Aptitude – Just Mambo – Sasheverő
VII.
A tavalyi év lova Akaba ráduplázhat. Seperate Opinion jó pozsonyi futás után indul, itt is küzdelembe érhet. Radio Ga Ga tavalyi számával felállhatna a dobogóra. A hosszú kihagyás után induló Thunder Teddington két jó futással jelentkezett, itt akár már nyerhet is. Heliconia megszaladhat. Summer Hill lassú verseny esetén kihasználhatja végsebességét és felállhat a dobogóra. A folyamatosan formát futó Danestar pénzért futhat. Black Blade-nek van olyan formája, amivel felállhatna a dobogóra. Laguna helyzete nem könnyű
Thunder Teddington – Akaba – Seperate Opinion – Heliconia
VIII.
Coffee Gold jobb taktikával küzdelembe érhet. Roman Riches-től jó bemutatkozó futása után többet vártunk, itt korrigálhat. Diplomata mindig küzdelemben van, közeli esély. Ispan legutóbb lemaradt, itt javíthat. The Story átszámított formái itt egy pénzes helyezéshez lehet elég. Heedy csak nagy küzdelemben kapott ki, itt már hazaérhet. Kventin folyamatosan formát fut, nem kéne sokat javulnia, hogy küzdelembe érjen. Sterndeuter sok gyengébb futás után Topolcanky-ban jó versennyel jelentkezett, az a forma lehet ide is elég. Bukephalos Smidával a győzelemért lehet harcban. A még mindig nyeretlen Copperopolis nincs könnyű helyzetben.
Heedy – Sterndeuter – Bukephalos – Diplomata

IX. 93. Magyar Derby
Báthory mindig közel végez, ha nem gond neki a táv, akkor itt is pénzért futhat. Az idáig egy érvényes futással rendelkező Dall’ Army képességei alapján a legjobbak közé tartozik, csak a távbírása kérdéses. Gino Maxi két gyengébb futás után indul, a hosszabb táv előnyére válhat. Miniatűr az Alagi díjban is mutatkozott, a távbírással nem lehetnek gondjai. Mr Bas az Alagiban már szinte megállni látszott, de lovasa újra életre keltette és csak a célban nem volt elől. A még mindig nyeretlen Niketas mindig küzdelemben van, ez a táv még jobb lehet neki. Ninja csak a távbírásában bízhat. Quelindo eddigi teljesítménye önmagáért beszél, a verseny esélyese. Megkapó elcsíphet egy pénzes helyezést. A veretlen Miss Turpan ezen a távon még jobb lehet, gyors verseny esetén elkaphatja a nála másfél kilóval többet vivő Quelindo-t. Open End Pozsonyban jó versennyel korrigált, meglepetést okozhat. Pikk Dáma szerencsésebb taktikával pénzért futhat. Sonrisa-nak taktikai szerepe lehet.
Quelindo – Miss Turpan – Niketas – Mr Bas
X.
Maconnaise eddigi formái alapján papíresély. Criptonit talán Smidával meghozza a várt javulást. Dirty Dreamer Pozsonyban balszerencsés versenyt futott. A Hazafi díjban mutatott formája viszont bíztató volt, helyesély. Eltham kisebb sérülés után fut, ha rendben van a győzelemért küzdhet. Málnaszörp kisebb pihenő után fut. Hendikepben futott formái jók lehetnek egy pénzdíjas helyezésre. Ourville’s War a Hazafi díj óta nem futott, szüksége lehet Linek hathatós támogatására. Spare Time csak javulással érhet küzdelembe. Áloműző bevezethet. Auberoche a távbírásában bízhat. Babérrózsa hasonló távon is formát futott. Estemony-ban van még javulás, a táv is kedvezhet neki. Sármány egy szerencsés futással elcsíphet egy pénzes helyezést. Sonja többet tudhat, mint amit idén eddig mutatott. Tropical Maroon a mezőny meglepetés lova lehet.
Eltham – Maconnaise – Dirty Dreamer – Málnaszörp