Derby indulók

A 93. Magyar Derby-re végül 13 lovat adtak indulónak. A mai startszám sorsoláson a két veretlen esélyesnek az 1-es és a 2-es startszámot sorsolták ki. Hogy ez jó e nekik vagy sem, az majd vasárnap kiderül.
De nézzük mit mutattak eddig a „kék szalagra” pályázók.

Báthory(6-os startbox): Folyamatos javulásban van. Ezt igazolja, hogy a Nemzeti díjban szoros negyedikként végzett, majd az Alagi díjban ötödik.(LF:61,5)
Dall’ Armi(13): Egy kétéves kori könnyű győzelme után magabiztosan nyerte az Erdődy-t (itt szerintem túlértékelték), ahonnan később diszkvalifikálták, majd küzdelem után kikapott a Nemzeti díjban, de ezt az eredményét is megsemmisítették. Az Alagi díjat kihagyta. Tulajdonképpen egyetlen érvényes futással érkezik a Derbyre.(LF:63)
Gino Maxi(5): Kétévesen egy felejthető futás után magabiztos győzelmet aratott, majd a Kritériumban közeli ötödikként végzett. Idén egy jó versennyel kezdett, majd a Nemzetiben és az Alagiban lemaradt.(LF:59)
Megkapó(3): Még harmadiknál nem volt rosszabb, kivéve az utolsó futását, ahol nagyon szoros negyedikként végzett. Kétévesen ötödik versenyében – Ürményi díj – vesztette el a nyeretlenségét. Idén elsőre egy harmadik hellyel kezdett, majd a szlovákok Hazafi díjában, erős mezőnyben szintén harmadik lett. Utolsó futására a Cena Arvy-ban, 1800-ra éppen hogy lemaradt a dobogóról. (LF:64)
Miniatűr(12): Sokat – nyolcszor- futott kétévesen. Utolsó futására az Ürményiben a harmadik helyezésekor futotta a legmagasabb formáját. Idén egy könnyű győzelemmel kezdett 1900-ra, majd ezt két második helyezés követte. Ezután némi javulást mutatva, de a vert mezőnyben végzett az Alagi díjban. (LF:59)
Miss Turpan(2): Egy fölényes győzelemmel kezdett, majd a Hazafi díjban messziről zárkózva biztos győzelmet aratott. Ugyanezt a produkciót ismételte meg az Alagiban, a még mindig veretlen kanca.(LF:67)
Mr Bas(8): A Szent László díj győztese sokáig veretlen volt kétévesen. Egészen a Henkel Memorial-ig, ahol második lett. Idén az ő Nemzeti díjukat nagy fölénnyel nyerte ez a nagytermetű mén. Az Alagí díjban kikapott Miss Turpan-től, majd hazájában ismét egy nagystílű győzelemmel jelentkezett. (LF: 67)
Niketas(4): Még nyeretlen, de negyediknél rosszabb még ő sem volt. A Kritérium második és a Nemzeti díj harmadik és az Alagi díj negyedik helyezettje. (LF:62)
Ninja(10): Jelenleg a mezőny legkisebb formájával rendelkező lova. Egy balszerencsés versenye volt kétévesen Pozsonyban. Idén először egy nyeretlen versenyben állt starthoz, ahol ötödik lett. Ezután jött a csalódást okozó Alagi díj béli futás. A záró versenye egy 2200 méteres hendikep volt, ahol nagy súlyt cipelve kikapott egy nála 17 kilóval kevesebbet vivő lótól.(LF:50,5)
Open End(11): Kétévesen egy szoros vereséggel kezdett, majd Pozsonyban verte azt a Bubble Gun-t, aki később a Szt. László díjban lett második. Idén az Erdődy-ben némi csalódást okozva csak negyedik. Ezután Pozsonyban egál súly mellett több, mint hat hosszra volt Megkapótól, de az 1800 méteres Ceny Arvy-ban visszavágott neki(LF: 63,5)
Pikk Dáma(7): Szinte csak nagyversenyben futott. A Patay-ban második, a Gróf Károlyiban negyedik, a Kritériumban és a Hazfi díjban harmadik lett. Az Alagi díjban rossz versenyt futva szoros hetedikként végzett. (LF:61,5)
Quelindo(1): Kétévesen nem futott. Idén egy nagyon könnyű győzelemmel kezdett, majd jött a felejthetetlen Nemzeti díj győzelme és a szintén emlékezetes 2200 méteres Bárdosi György Emlékversenyben aratott győzelme, a még veretlen ménnek. (LF:74)
Sonrisa(9): Idén mutatkozott be nálunk egy gyengébb futással, majd jött egy győzelem, amit a versenyintézőség elvett tőle. Következő két futásakor csalódást okozott. (LF:51)