Tisztelt Tagtársaink, Tulajdonosok és Trénerek!

A Szlovák Versenyszervező 2015. június 10-i nappal hivatalosan közzétette, hogy 2015. június 28-tól kezdődően az általa szervezett hivatalos versenyeken csak azok a lovak vehetnek részt, amelyeknek a negatív „kevésvérűség” vizsgálati eredményei kettő hónapnál nem régebbiek.

Egyesületünk felvette a kapcsolatot az intézkedésre jogosult Magyar szervezetekkel, amelynek eredményeként az alábbi ígéretet kaptuk:
– amennyiben az elkövetkezendő két hónapos időszakra Szlovák versenyekbe nevezni és indítani kívánt lovak adatait, útlevélszámát összegyűjtjük és leadjuk, úgy intézkedni fognak a szükséges vérminták levételéről és elsőbbségi bevizsgálásáról. Továbbá keresik annak a lehetőségét, hogy a vizsgálatok költségének terheit mi módon lehet csökkenteni és/vagy állami forrásokból finanszírozni.

Annak érdekében, hogy ennek lehetőségét és mértékét megvizsgálják szükséges, hogy az indítani kívánt lovak adatait legkésőbb 2015. június 17-én egyesületünk megkapja mailben az alábbi email címre: mafe.2010.hu@gmail.com.
Fontos: ezzel a lehetőséggel csak azok élhetnek és csak azon versenylovaikra, melyek már rendelkeztek a 2015. évre érvényes, negatív vizsgálati eredménnyel és ténylegesen nevezésre kerülnek a kiírt szlovákiai versenyekbe.
Sikeres versenynapokat és izgalmas, érdekes futamokat kívánva:

MAFE elnöksége