Szombaton Alagi díj a Kincsem Parkban

Szombaton futják a Kincsem Parkban a Derby előkészítő versenyének is tartott Alagi díjat. Nézzük mit mutattak eddig a nevezettek.

Alberto: Kétévesen egy gyenge futás után magabiztos győzelmet aratott 1600 méteren. Idén a számára rövidebb távon egy harmadik hellyel nyitott, majd jött a Nemzeti díj, ahol ötödik lett. A hosszabb távon, szerencsésebb taktikával dobogó esélyes lehet.
Bahamian Indy: Eddig egyetlen futás van a lábában, ahol mindössze 7 hosszra volt a nyerő Quelindo mögött. A mezőny meglepetés lova lehet.
Báthory: Folyamatos javulásban van. Ezt igazolja, hogy a Nemzeti díjban szoros negyedikként ( a DQ után harmadik) végzett. Ha nem okoz neki gondot a hosszabb táv, itt is pénzért futhat.
Bukephalos: Kétévesen nem sokat mutatott. Idén győzelemmel kezdett, majd jött három mérföldes verseny. A legmagasabb formáját a Nemzeti díjban elért hetedik helyezésekor futotta. Taktikai szerepe lehet a versenyben.
Gino Maxi: Már kétévesen mutatkozott. Egy felejthető futás után magabiztos győzelmet aratott, majd a Kritériumban közeli ötödikként végzett. Idén egy jó versennyel kezdett, majd a Nemzetiben lemaradt. A hosszabb távon korrigálhatja kisiklását.
Niketas: Még nyeretlen, de harmadiknál rosszabb még ö sem volt. A Kritérium második és a Nemzeti díj második helyezettje. Itt is döntőbe várható.
Dall’Armi: Egy kétéves kori könnyű győzelme után magabiztosan nyerte az Erdődy-t (ahol szerintem túlértékelték a formáját), majd küzdelem után kikapott a Nemzeti díjban, majd utólag diszkvalifikálták utóbbi két versenyéről. Itt bizonyíthat újra.
Miniatűr: Sokat – nyolcszor- futott kétévesen. Utolsó futására az Ürményi díjban a harmadik helyezésekor futotta a legmagasabb formáját. Idén egy könnyű győzelemmel kezdett 1900-ra, majd ezt két második helyezés követte. A távbírással nem hinném, hogy gondjai lehetnek, itt igazolhat klasszist.
Powerslide: Kétévesen nem sokat mutatott. Idén javuló formákat futva, a táv emelkedésével két harmadik helyezést szerzett. Javulása várható.
Lucy: Kétévesen hétszer futott. Legjobb formáját az 1800 méteres Ürményiben futotta. Idei első futására jó formát futva győzött, majd immár 2200 méteren tovább javulva magabiztosan duplázott. A győzelme sem elképzelhetetlen.
Miss Turpan: Egy fölényes győzelemmel kezdett, majd a Hazafi díjban messziről zárkózva biztos győzelmet aratott. A hosszabb táv még kedvezőbb lehet a számára. Nyerő esély.
Sonrisa: Idén mutatkozott be nálunk egy gyengébb futással, majd jött egy győzelem, amit a versenyintézőség elvett. Következő futásakor csalódást okozott. A nyerő formájára is rá kellene tennie, hogy küzdelembe érjen.
Ninja: Egy balszerencsés versenye volt kétévesen Pozsonyban. Idén is még csak egyszer állt starthoz, ahol ötödik lett. A sok kihagyás után szüksége lehetett arra a versenyre. Több lehet benne, mint amit eddig mutatott.
Pikk Dáma: Szinte csak nagyversenyben futott. A Patay-ban második, a Gróf Károlyiban negyedik, a Kritériumban és a Hazfi díjban harmadik helyen végzett. A hosszabb távon további javulása várható, amivel már beleszólhat a pénzdíjas helyezések sorsába.
Vivaldi: Már kétévesen is mutatkozott, de nyernie csak idén sikerült mérföldre az eddig mindig pénzért futó ménnek. A Nemzeti díj ötödik helye bizalomra adhat okot tulajdonosa számára, ha nem okoz neki gondot a 2000 méteres táv.
Mr Bas: A Szent László díj győztese sokáig veretlen volt kétévesen. Egészen a Henkel Memorial-ig, ahol második lett. Idén az ő Nemzeti díjukat nagy fölénnyel nyerte ez a nagytermetű mén. Ha azt a formát és stílust tudja hozni, mint a Szent László díjban, akkor nehéz lesz megverni.